15 dagen retourrechten
op uw gemak beoordelen
Veilig achteraf betalen
Bezorging voor €7,95-
  • Home   »
  • Uitleg auto daktype

Welk type autodak heb ik?

Wanneer u een nieuwe set dakdragers koopt is het van belang dat u het juiste type dak van uw auto selecteert. Dit is om te garanderen dat de dakdragers op uw autodak passen. Wij onderscheiden de volgende daktypen:

VraagGlad dak

Glad dak: Dit betekent dat er geen zichtbare montage voorzieningen aanwezig zijn. Een glad dak wordt ook wel een kaal dak, normaal dak of dak zonder dakrail genoemd. De dakdragers worden bij dit type dak in de deuropening gemonteerd. U plaatst de dakdragers rechtstreeks boven uw dak en klemt u de dakdragers vervolgens tussen de deuren en de dakrand. Doordat de dakdragers voorzien zijn van gecoate klemplaten of rubberen blokken worden krassen in uw lak voorkomen.

VraagOpen dakrailing

Open dakrailing: Dit betekent dat uw auto al is voorzien van twee dakrails, waarbij het mogelijk is om uw hand onder de dakrails te steken. De rails zijn in de lengterichting van de auto gemonteerd en op enkele punten aan het dak bevestigd. Een open dakrailing is veelvoorkomend bij stationwagens en SUV’s.

VraagGesloten dakrailing

Gesloten dakrailing: Dit betekent dat uw auto al is voorzien van twee dakrails, waarbij geen ruimte tussen het dak en de railing bestaat. Bij een gesloten daikrail is het dus niet mogelijk om uw hand onder de rails te steken. Een gesloten dakrailing wordt ook wel flushrailing of geïntegreerde dakrailing genoemd. De rails zijn in de lengterichting van de auto gemonteerd.

VraagT-profiel

T-profiel: Dit betekent dat er een sleuf in de lengterichting van het autodak is aangebracht. Een T-profiel wordt ook wel een T-track of T-gleuf genoemd

VraagMontage op originele punten

Montage op originele punten: Dit betekent dat er originele montagepunten op uw dak zijn aangebracht, ook wel fixpoint genoemd. U kunt dit type dak herkennen aan vier afzonderlijke klepjes op uw autodak, waaronder zich de fixpoints of montagepunten bevinden. Onder de klepjes bevinden zich schroefgaten of bevestigingspunten om uw dakdragers op te monteren.

VraagAuto met regengoot

Auto met regengoot: Dit betekent dat uw auto aan weerszijden is voorzien van een smalle goot boven de portieren. Oorspronkelijk was deze rand bedoeld voor de afwatering. In de jaren zeventig werd bijna iedere auto van een regengoot voorzien, waardoor dit type dak vooral voorkomt bij klassiekers.
Naar boven
Stel uw vraag!